Kindervoeten

Kindervoeten zijn kwetsbaar! Daarom vinden wij het zeer belangrijk u als consument een korte uitleg te geven over de groei van de kindervoeten en de noodzaak van goed passende kinderschoenen.

 

Wanneer een kind geboren is worden deze baby’s altijd tijdens de controle op hun voeten gezet. Dan is goed te zien dat de benen in een z.g. O-stand staan. De voetjes staan dan iets naar buiten gericht en de benen vormen een ronde vorm.

 

Wanneer een kind gaat lopen dan zijn hun benen normaal gesproken keurig recht, waarna door de groei de stand van de voeten sterk gaat veranderen.

 

Vanaf het moment dat een kind gaat lopen tot ongeveer hun vierde levens jaar gaan de voeten naar binnen staan ( knikvoeten ).

 

                                          

 

Knikvoeten in een natuurlijk verschijnsel, dat meestal vanzelf weer verbetert.

 

Echt zorgen maken om de knikvoeten is echter niet nodig, mits wij er tijdig aandacht aan besteden. Knikvoeten of X-benen hebben immers een grote invloed op de lichaamshouding en het loopgedrag van de kinderen.

 

Vanaf het vierde levensjaar gaan de voeten door de groei weer langzaam rechter staan waardoor de knikvoeten langzaam maar zeker weer een normale stand krijgen.

Vanaf deze leeftijd worden de voeten bij ons dan ook "gespiegeld".

 

Bij het spiegelen wordt de stand van de voeten gemeten doormiddel van een gradenboog. Hierbij wordt de hoek gemeten van de achillespees t.o.v. het hielbeen. Deze gegevens worden bijgehouden in een klantenbestand en wordt na elke groeiperiode weer gecontroleerd.

 

Goed passende kinderschoenen met de mogelijkheid om de voeten extra te kunnen ondersteunen is daarom zeer belangrijk! Bij ons zijn daarom de merken Bunnies’s en Piedro schoenen zeer ruim aanwezig omdat deze schoenen verkrijgbaar zijn in verschillende wijdtematen en leestvormen. Een goede schoen is het halve werk…..

                       De voeten van uw kind zijn bij ons in goede handen !